Meteen naar de inhoud

MyOwn Fitting System is Prologo’s eigen biomechanische systeem waarmee een fietser wetenschappelijk het zadel kan vinden dat het beste bij hem / haar past.
Het resultaat wordt bepaald door verschillende factoren, gecorreleerd door een speciaal algoritme, waardoor de beste oplossing voor elke fietser wordt gegarandeerd.

Prologo Team experience

1. Wat voor Type fietser ben jij?
Discipline en gebruikersniveau

In de eerste stap van de meting bepalen we of het Prologo zadel gebruikt gaat worden voor weg, offroad, tijdrit, triathlon of downhill. Ook vullen we naast je persoonsgegevens in op welk niveau je wekelijks fietst.

2. Bepalen van de afstand zitbeenderen

Dit is een van de factoren die de vorm en breedte van het zadel kunnen bepalen. Hiervoor gebruiken we het ‘My Own Fitting System’ blok.

Meting van zitbeenderen

3. Bepalen van de bekken flexibiliteit

Bekkenrotatie of bekkenflexibiliteit is een andere belangrijke factor om de ideale zadelvorm te vinden: rond, halfrond, plat.
Opgelet! De flexibiliteit van het bekken en de ruggengraatflexibiliteit zijn verschillend: alleen de eerste heeft invloed op de keuze van de zadelvorm. Vandaar dat Prologo met dit meetsysteem zo succesvol is omdat het bekken een hele andere waarde kan laten zien dan een simpele buiging voorover.

Vaststellen bekkenrotatie

4. Berekenen van de BMI

Met de body mass index (BMI) kunnen we vaststellen hoeveel druk er op het zadel en de fietser wordt uitgeoefend; deze factor kan zowel de vormkeuze als de breedte beïnvloeden. De berekening van de BMI wordt automatisch door de software gemaakt door de lengte en het gewicht in te voeren.

Berekenen van de BMI