Meteen naar de inhoud

CERAMICSPEED

Sinds 2014 dat Bike Center Uden is gestart, werken we al met het merk Ceramicspeed. Dit met als reden dat we waarde hechten aan kwalitatieve, duurzame en innovatieve producten waar ook wij zelf uiteraard de fietsen mee hebben uitgerust en naar grote tevredenheid mee rondrijden.

Het Deense merk Ceramicspeed, gevestigd in Holstebro is sinds 2001 in de fietsindustrie geïntegreerd waar Team CSC voor het eerst de lagers in de Tour de France gebruikte.

Na dit succes werd CeramicSpeed opgericht en begonnen ze hybride lagers te produceren in Holstebro, Denemarken, voor zowel sport- als industriële toepassingen. Met behulp van technologie die in de jaren negentig is ontwikkeld als onderdeel van NASA’s ruimteprogramma, zijn de hybride lagers gemaakt met hoogwaardige keramische kogels van siliciumnitride, waardoor ze 58% lichter en 30-50% sneller zijn dan traditionele stalen lagers. De productie van elke bal duurt 50 tot 70 dagen, maar het resultaat is het wachten waard.

De overname van het in Colorado gevestigde testlaboratorium, Friction Facts, in 2016 versterkt daarbij het vermogen om efficiëntie, kwaliteit en baanbrekende resultaten te leveren binnen de fietsindustrie. Innovatie zit in het DNA van Ceramicspeed, voortdurend nieuwe en verbeterde producten op de markt brengen, nieuwe normen stellen en de grenzen van de fietstechnologie verleggen.

Eén verborgen kracht beïnvloedt je snelheid en efficiëntie op de fiets: wrijving. Daarom is het bij het optimaliseren van je fiets de moeite waard om je op elk detail te concentreren, vooral de kleine bewegende delen die door wrijving worden beïnvloed.

CeramicSpeed-technologie richt zich op het verminderen van wrijving en het produceren van lagers met een ongeëvenaarde levensduur, wat betekent dat u sneller kunt rijden of energie kunt besparen. Met CeramicSpeed-producten in uw naven, katrolwielen en trapas blijkt uit tests dat u tussen de 6–9 watt bespaart in vergelijking met het gebruik van standaardlagers. Die besparingen worden nog groter door het gebruik van een CeramicSpeed ​​UFO Racing Chain. Dit bespaart 2-5 watt, waardoor uw concurrentievoordeel tot 14 watt kan oplopen.

Het upgraden van uw achterderailleur naar het CeramicSpeed ​​Oversized Pulley Wheel-systeem maakt de optimalisatievergelijking compleet. Dankzij het unieke ontwerp en de unieke componenten verminderen de extra grote katrolwielen de wrijving in de derailleur met 40-60% in vergelijking met de hoogwaardige katrolwielen die gewoonlijk in de fietsindustrie worden gebruikt. Door wrijving bij elke gelegenheid te verminderen, kan de CeramicSpeed-technologie de wattbesparing tussen 10 en 16 watt afronden.

CeramicSpeed-producten helpen u sneller te rijden met minder energie. Dit kan het verschil zijn tussen winnen en verliezen. Of je nu voor je plezier rijdt of een professionele atleet bent die tegen de klok vecht, je zult altijd profiteren van het rijden met CeramicSpeed-lagerproducten en kettingen, evenals het gebruik van het snelste gebottelde product voor kettingen, UFO Drip. Profiteer ervan, of u nu op de weg, offroad of triatlon rijdt.

Bespaar 10-16 watt met naaflagers, trapas, een OSPW-systeem en UFO-ketting. U kunt uw fiets ook upgraden met een standaard CeramicSpeed-lagerupgrade (inclusief naaflagers, trapas en 11-tands katrolwielen en resulteert in een energiebesparing van 6-9 watt), of voeg de CeramicSpeed UFO-ketting toe aan de standaardupgrade en bespaar in totaal 8-14 watt.