De juiste frame maat en fietspositie voor Race, ATB en Triathlon fiets

Pijnlijke gewrichten tijdens het fietsen? Zadelpijn of rugklachten? Je wil natuurlijk niets liever dan plezier tijdens het fietsen zonder een oncomfortabel gevoel. En om je dus te laten fietsen met het grootst mogelijk comfort is een Bikefit het beste advies!

Daarvoor hebben we in onze shop in Uden een solide meetsysteem, de Bio size van het Italiaanse BiciSupport, waarmee we u de exacte fietsmaat kunnen adviseren en daarbij de juiste afstelling kunnen garanderen.

Met behulp van diverse tools zoals de Velo Angle en de Noza S smarttrainer gaan we na de meting van jouw lichaamsmaten de fiets in juiste positie zetten en met deze nieuwe instellingen jouw verdere fietspositie optimaliseren op de smarttrainer.

Met het BIO SIZE bikefitting systeem kunnen we de Race, MTB maar ook de triathlon/ tijdritfiets perfect op maat voor u afstellen!

Een goede fietspositie geeft comfort en verbetert ook de prestaties. Met een goede afstelling van de fiets kan vrijwel iedereen pijnvrij fietsen. Het voorkomt blessures en maakt fietsen makkelijker en leuker.

Na een bikefit ken je jouw meest efficiënte, meest comfortabele en meest krachtige positie op de fiets. Ik stem tijdens een bikefit als het ware jij als fietser met jouw fiets af.

schoenplaatjes afstellenAls extra toevoeging van een Bikefit kun je ook jouw schoenplaatjes optimaal laten afstellen. Deze optionele handeling kan ik ten zeerste aanbevelen daar de voeten een belangrijk statisch contactpunt vormen van jouw fietspositie.

idmatch Cleat Fit is ondanks z’n eenvoud uniek in de wereld. Dankzij idmatch Cleat Fit kan de juiste positie van de schoenplaatjes exact vastgesteld worden.

Dankzij idmatch Cleat Fit weet je zeker, dat de uitlijning van de schoenplaatjes en jouw voet ten opzichte van de de pedaalas perfect is. Door de maten van de voet ín de schoen over te zetten op de schoenzool, is de positionering van de schoenplaatjes altijd optimaal, ongeacht het merk of type schoen dat je draagt.

De juiste hoogte van het frame, gecombineerd met juiste zadel- en stuurhoogte en positie, zorgt voor de juiste zithouding. En dus voor comfortabel fietsplezier. Dat vraagt om maatwerk, want geen fietser is hetzelfde. Daarom meten wij iedereen op met behulp van dit BIO SIZE meetsysteem. Zo wordt uw fiets exact afgesteld op uw lengte, fietshouding en ook persoonlijke voorkeur.

BIOSIZE fietsmeting € 75,00

BIOSIZE fietsmeting + afstellen schoenplaatjes € 95,00

  • Koop je bij ons een fiets dan verstrekken wij deze meting geheel gratis
  • Duur ca. 90 minuten
  • Wat neem je mee? Fiets, fietskleding en fietsschoenen