Meteen naar de inhoud

De juiste geometrie en zitpositie!

Pijnlijke gewrichten tijdens het fietsen? Zadelpijn of rugklachten? Je wil natuurlijk niets liever dan plezier tijdens het fietsen zonder een oncomfortabel gevoel. En om je dus te laten fietsen met het grootst mogelijk comfort is een goede Bikefit het beste advies!

Daarvoor werk ik vanuit Bike Center Uden met zowel een statische en Dynamische meting of een combinatie daarvan, naar gelang de wens van onze klanten. Allereerst leg ik even deze 2 verschillen graag uit.

Statische fietsmeting

Er zijn statische en dynamische methodes om de fietshouding te meten. De statische methode gaat uit van lichaamsmaten welke in de computer ingevoerd dienen te worden. De computer berekent dan de fietsafstelling. Deze methode heeft als voordeel dat hij makkelijk te gebruiken is. Een statische meting, is een goede basis van je fietsafstelling. Met een input van slechts 9 metingen vertaalt het CycleFit software programma de lichaamsmaten van de fietser naar fietsafstellingen voor alle soorten disciplines en voorkeuren. Ook kan je deze maten gebruiken voor aanschaf van een nieuwe fiets. In het programma van CycleFit is een grote data van de meeste frames, die op dit moment op de markt zijn. Zo kan je de ideale framemaat bepalen en berekenen.

Het nadeel is dat hij niet individueel aanpasbaar is. Wat gebeurt er bijvoorbeeld bij een beenlengteverschil of een blessure? Een statische Bike fitting gaat enkel uit van een onbeweeglijk en objectief meetsystem. Gebaseerd op een gemiddelde. Deze meting houdt ook geen rekening met je persoonlijke uitdagingen.

Dynamische fietsmeting

Een dynamische bike fitting van geeft een totaalbeeld over je bewegingspatroon. De dynamische methodes zijn gericht op het meten tijdens het fietsen. Deze methodes zijn per persoon aanpasbaar aangezien degene die het systeem bedient de hoeken ziet en kan aanpassen door diverse bijstellingen te doen aan de fietsafstelling. Met behulp van videoanalyse ga ik je houding analyseren. Alleen zo kan je jouw ideale en unieke afstelling krijgen. Een dynamische bike fitting focust op je lenigheid, houding, kracht, conditie en eventuele fysieke belemmeringen.Na een bikefit ken je jouw meest efficiënte, meest comfortabele en meest krachtige positie op de fiets.

Ik stem tijdens een bikefit als het ware jou als persoon met jouw fiets af tot één geheel.


schoenplaatjes afstellenIn de dynamische Bikefit wordt ook de afstelling van je schoenplaatjes meegenomen aangezien naast het contactpunt zadel en stuur dit een essentieel contactpunt is welke goed afgesteld moet staan omdat dit ook veel klachten en blessures zou kunnen veroorzaken.

idmatch Cleat Fit is ondanks z’n eenvoud uniek in de wereld. Dankzij idmatch Cleat Fit kan de juiste positie van de schoenplaatjes exact vastgesteld worden.

Dankzij idmatch Cleat Fit weet je zeker, dat de uitlijning van de schoenplaatjes en jouw voet ten opzichte van de de pedaalas perfect is. Door de maten van de voet ín de schoen over te zetten op de schoenzool, is de positionering van de schoenplaatjes altijd optimaal, ongeacht het merk of type schoen dat je draagt.


Currex Bikepro zolen

Currex BikePro steunzolen zijn speciaal gemaakt om je voet optimaal te ondersteunen tijden het fietsen. Hierdoor kunnen tintelende voeten en een doof gevoel in de voeten minder worden. Daarnaast bieden de zolen meer stabiliteit en een hogere fietsefficiency. De zolen bieden niet alleen extra steun als je platvoeten of juist een hoge voetboog hebt. Ook bij een “gemiddelde” voet, kunnen de Currex BikePro zolen extra steun en verlichting bieden.De Currex BikePro zolen zijn in 3 types verkrijgbaar. Welk type je nodig hebt is afhankelijk van de vorm van je voetboog (platte, gemiddelde of hoge voetboog), en de stand van je benen. Op de Currex Measure Card kun je de juiste zool aflezen. Om zelf te bepalen welke zool voor jou geschikt is kun je onderstaande stappen volgen. 

1. Bepaal welk type voet je hebt: Type A, B, C of D.
2. Bepaal of je O-benen (type 1), rechte benen (type 2) of X-benen (type 3) hebt.
3. Lees af welke zool je nodig hebt.Heb je bijvoorbeeld een type B voetboog (Medium Arch) en Type 3 benen, dan zijn voor jou de neutrale zolen, behorend bij B3, het meest geschikt.

Kom langs voor een nauwkeurige meting van de voeten bij Bike Center Uden . Hier kan ik de juiste zool voor je opmeten met behulp van de Currex Footdisc.

Prijzen Bikefit

OmschrijvingPrijzenDuur
Statische Bikefit60 euro45 min.
Statische Bikefit +schoenplaatjes75 euro60 min.
Statisch+dynamische Bikefit+schoenplaatjes afstellen150 euro120 min.
Statisch+dynamische Bikefit+schoenplaatjes+zadelmeting (excl.zadel)160 euro130 min.
Extra fiets afstellen30 euro30 min.
  • Koop je bij ons een FACTOR of BASSO racefiets dan verstrekken wij een statische meting geheel gratis.
  • Wat neem je mee bij een Dynamische Bikefit? Fiets, fietskleding en fietsschoenen.
  • Wat neem je mee bij een Statische Bikefit? Fiets en fietsschoenen (indien schoenplaatjes afgesteld moeten worden).