Ga naar de inhoud

#AURUMBIKES

Wat is AURUM?
AURUM is het exclusieve fietsmerk van de meervoudige Grand Tour-kampioenen, Alberto Contador en Ivan Basso.
Om een ​​Grand Tour-winnaar te worden, heb je talent, focus en toewijding nodig die alleen ontstaan ​​wanneer een overweldigende passie voor succes samengaat met onophoudelijke discipline. De weinige die meerdere Grand Tour-overwinningen behalen, duwen dit naar een hoger niveau. Contador en Basso delen de toegewijde mentaliteit van seriewinnaars, en nu ze gestopt zijn met profwielrennen, zijn ze vrij om de fietsen van hun dromen te creëren, voor jou: AURUM.

“Met onze ervaring en door samen te werken met het team van professionals uit de fietsindustrie die we hebben samengesteld, zijn we erin geslaagd om AURUM-fietsen te creëren in de visie die Ivan en ik hadden, en kunnen zowel de fiets van je dromen als die van ons worden.” -Alberto Contador

De naam AURUM weerspiegelt het gepassioneerde karakter van het merk en de Latijnse connectie tussen Alberto en Ivan, geboren in respectievelijk Spanje en Italië. AURUM betekent goud; het is het materiaal van winnaars, de kostbaarste medaille en plek op het podium, een weerspiegeling van zowel Contador als Basso’s hartstochtelijke verlangen naar succes – zowel in de racerij als in het bedrijfsleven – en hun overtuiging dat Magma de gouden standaard zal zetten voor high-end racefietsen.

Geboren uit ervaring
Beiden met meerdere Grand Tour-overwinningen en succes in vele andere professionele wegraces – van U23 Worlds-overwinningen tot overwinningen in WorldTour-etappekoersen, nationale kampioenschappen en daarbuiten – hebben Alberto Contador en Ivan Basso de ervaring van racen en rijden op racefietsen als weinig anderen.
Nu ze gestopt zijn met profwielrennen, is hun passie voor fietsen en fietsen misschien wel intenser dan ooit, en ze besloten zich onder te dompelen in de fietsindustrie en een team van gelijkgestemde, ervaren professionals op te bouwen om AURUM te creëren.

Over Alberto Contador
Alberto Contador is een van de meest succesvolle, gerespecteerde en erkende renners in de geschiedenis. Vastbesloten en gepassioneerd, onderweg kon de Spanjaard explosief of ruig zijn, afhankelijk van de omstandigheden.
Als racer was hij het meest gevreesd als klimmer, hoewel het record aantoont dat het zijn allround capaciteiten zijn die zijn palmares op de lijst van de allerbeste in de geschiedenis van onze sport hebben geplaatst.

Aurum Bikes Bike Center Uden

Hoewel de beelden van Contador die aanvalt op de beklimmingen misschien wel de meest iconische zijn, zijn het ook de moedige afdaling, de tactische bewegingen – zowel verdedigend als aanvallend – en zijn metronomische discipline in de tijdrit die hem onderscheiden.

En hoewel hij beroemd is als een van de slechts zeven renners in de geschiedenis die de Giro d’Italia, de Tour de France en de Vuelta a España hebben gewonnen, is het een minder vaak gevierd feit dat Contador naast Bernard Hinault de enige renner is die alle wedstrijden heeft gewonnen. drie grote rondes meer dan eens. Naast zijn vele andere erkenningen is Alberto uniek als de enige viervoudige winnaar van de prestigieuze Vélo d’Or-prijs.

Hij reed professioneel met teams van topniveau, waaronder ONCE, Discovery, Astana, Saxo-Bank en, tot aan zijn pensionering van pro racing, Trek-Segafredo, waar hij tekende voor het winnen van de laatste bergetappe en de prijs voor meest agressieve rijder op de 2017 Vuelta. In verschillende rollen zijn Alberto Contador en Ivan Basso bij drie van deze teams aan elkaar gekoppeld.

Dit niveau van racesucces kan alleen komen met begrip van elk detail – en Alberto’s vastberaden karakter is niet voorbehouden aan de fysieke inspanningen, maar ook aan de details van wat werkt. Dat betekent een diepe waardering voor elk element van het ontwerp, de constructie en de set-up van een fiets, en hoe deze presteert op snelheid, onder zware belasting en in de meest veeleisende omstandigheden. Het is dit scherpe gevoel – dit oordeel – dat met AURUM tot uiting is gebracht. Het geeft hem niet alleen een ongewoon hoog niveau van vermogen om de prestaties van een frame te beoordelen, maar het zijn ook kenmerken die volledig passen bij het merk AURUM zelf.

Alberto is 1,76 m lang en rijdt op een AURUM Magma maat 54.

“Ik wist toen ik nog aan het racen was dat ik een unieke manier wilde vinden om mijn ervaring met andere rijders te delen, en nu hebben we een manier gevonden om dit door te geven met AURUM-fietsen.”
-Alberto Contador

Over Ivan Basso
Hoewel de Italiaanse voormalige professionele racer vooral bekend staat om zijn overwinningen in de Giro d’Italia, is er meer aan de hand van Ivan Basso – en capaciteiten als renner en leider – dan die belangrijke Grand Tour-koppen.
Ivan’s ongelooflijke ervaring, opgedaan tijdens een lange carrière als racer, begon als amateur in de jaren negentig en zag hem op het podium van de UCI Junior Wereldkampioenschappen voordat hij drie jaar later wereldkampioen onder de 23 werd. Toen, in de Tour de France, won de Italiaan, net als Alberto Contador en een illustere lijst van speciale renners, het Young Rider-klassement, wat het veld een hint gaf van zijn twee laatste klassementpodia die in Parijs zullen volgen, en een teken van de rittenkoers succes dat zou komen. Namelijk de overwinningen van de Giro d’Italia in 2006 en 2010. Tijdens zijn carrière reed Ivan onder andere voor Fassa-Bortolo, CSC, Liquigas

Hoewel hij een grotere, zwaardere rijder is dan Contador, wordt Basso algemeen beschouwd als een van de beste klimmers van zijn generatie. En net als zijn vriend, hoewel zijn meest opmerkelijke resultaten zijn behaald in op klimmen gerichte grote rondes, komen dergelijke successen zelden tot stand zonder een ongelooflijk hoog vermogen in alle disciplines.

Hij is zowel als teamleider als teamspeler geslaagd in etappekoersen en eendaagse races, waarbij hij zijn sterke karakter als wegprof heeft getoond, waarbij hij gezondheidsuitdagingen heeft overwonnen, evenals die van de weg en het competitieve peloton.

Na zijn pensionering als profrenner is Basso betrokken geweest bij het management, waaronder een rol als sportief directeur van het Kometa-Xstra Cycling Team. Dit ontwikkelingsteam voor jonge rijders, onderdeel van de Alberto Contador Foundation, heeft tijdens het seizoen 2020 op de nieuwe AURUM Magma gereden en input geleverd voor de grondige tests en feedback waarbij hardrijdende atleten van alle soorten en maten het voordeel bieden van AURUM’s eerste model.

Ivan’s technische kennis, evenals zijn vasthoudendheid, vaardigheid en moed, zijn van fundamenteel belang geweest voor het creëren van AURUM, gebruikmakend van ervaringen uit de eerste hand om de fietsen te ontwerpen en te testen, en de kenmerken ervan te verfijnen zoals alleen een meervoudig Grand Tour-winnaar dat kan. Ivan’s persoonlijke stijl en gevoel voor elegante eenvoud dragen volledig bij aan de waarden van het merk.

Ivan is 1,82 m lang en rijdt op een AURUM Magma maat 56.

“AURUM is een bron van grote trots voor mij. Samen met Alberto en het hele AURUM-team hebben we een prachtige fiets gemaakt.”
– Ivan Basso

Beste bezoeker...


Wegens mijn andere werkzaamheden in de fietsbranche

is Bike Center Uden tijdelijk gesloten.

Dit zal sluiten in 20 seconden